RODO w naszych markach

LUISA SPAGNOLI

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Luisa Spagnoli Polska Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000439450, posiadająca numer NIP 5252538753;

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

W razie pytań proszę skontaktuj się z nami mailowo, pisząc na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl

Skąd mamy Twoje dane?

Przekazałaś/łeś nam swoje dane wypełniając formularz w jednym z naszych sklepów, w celu przesyłania do Ciebie informacji handlowych za pośrednictwem maila lub wiadomości sms lub złożenia reklamacji. Mogliśmy również uzyskać Twoje dane w związku z wystawieniem dla Ciebie faktury za zakupione w naszym sklepie towary. Nasz sklep jest monitorowany, więc twoje dane pozyskujemy również z zapisów monitoringu.

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby utrzymywać z Tobą kontakt, móc przekazywać Ci informacje w formie newsletterów i/lub wiadomości sms, zrealizować zawarte z Tobą umowy sprzedaży, obsłużyć reklamacje dotyczące oferowanych przez nas produktów, wykonać obowiązki wynikające z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i rachunkowych, umożliwić Ci dokonanie płatności za kupione towary, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, ulepszać naszą ofertę. Twoje dane mogą być również przetwarzane w celu ochrony lub dochodzenia roszczeń, jak również w celu zapewnienia rozliczalności z wykonania przez nas obowiązków prawnych. Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży (zawierasz ją z nami w chwili dokonania zakupów w naszym sklepie), a także na podstawie przepisów prawa, np. gdy prawo wymaga od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych – ustawa Ordynacja podatkowa oraz ustawy o rachunkowości. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest także nasz prawnie uzasadniony interes. Obejmuje on udoskonalanie naszej oferty, zapewnienie ich najlepszej jakości naszych towarów i usług oraz informowanie o nich naszych klientów, prowadzenie marketingu bezpośredniego, ochronę lub dochodzenie roszczeń, tworzenie statystyk oraz zapewnienie rozliczalności. Na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu przetwarzamy również dane pozyskane z monitoringu wizyjnego naszego sklepu w celu zapewnienia bezpieczeństwa klientom i pracownikom sklepu, zapobiegania kradzieżom i innym niepożądanym zdarzeniom, które mogą szkodzić klientom i pracownikom sklepu oraz Administratorowi danych. Monitoring służy również ochronie przed próbami oszustwa oraz dochodzeniu roszczeń. Dane z monitoringu przetwarzane są wyłącznie w sklepie i nie są przekazywane ani udostępniane innym osobom, jeżeli takie udostępnienie nie jest niezbędne do realizacji obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze lub do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora. Podstawą przetwarzania danych osobowych może być również twoja zgoda, o która cię pytamy i która wyrażasz poprzez wypełnienie formularza w sklepie. Zgoda jest dobrowolna i zawsze możesz ją cofnąć wysyłając do nas mail na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl Nasi partnerzy, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub Twojej zgody.

Czy musisz nam podawać swoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem ustawowym tylko w zakresie wynikającym z przepisów prawa podatkowego lub rachunkowego, np. gdy wystawiamy dla ciebie fakturę za zakupione towary. Dobrowolnie podajesz nam swoje dane, gdy życzysz sobie abyśmy utrzymywali z tobą kontakt w celu przekazywania informacji o promocjach, nowościach, rabatach.

Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz od nas żądać:
– dostępu do swoich danych osobowych,
– sprostowania danych gdy są nieprawdziwe lub niekompletne,
– ograniczenia przetwarzania,
– usunięcia danych, gdy dane nie są przetwarzane zgodnie z prawem, cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych lub dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania danych, dane należy usunąć w celu wywiązania się z obowiązku prawnego,
– przenoszenia, gdy przetwarzania odbywa się na podstawie zgody lub umowy,
– niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
– cofnięcia zgody w każdym czasie, bez wpływu na wcześniejsze przetwarzanie,
– wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony Twoją szczególną sytuacją lub gdy twoje dane są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego,
– wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim, jeżeli nie mamy ku temu podstawy prawnej.
W związku z przetwarzaniem Twoje dane osobowe mogą być udostępniane lub powierzane następującym podmiotom:
– upoważnionym pracownikom Administratora,
– podmiotom świadczącym usługi outsourcingowe, księgowe, IT oraz utrzymujące infrastrukturę IT dla Administratora,
– podmiotom powiązanym z Administratorem w kraju i za granicą,
– organom publicznym na podstawie wymogów ustawowych.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania zawartej z Tobą umowy sprzedaży, a także – po jej zakończeniu – przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, maksymalnie 7 lat od dnia zakończenia wykonania umowy. Ponadto, przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów podatkowych i rachunkowych przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym miało miejsce zdarzenie finansowe, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane przetwarzane dla celów marketingowych przechowujemy do czasu ustania podstawy prawnej przetwarzania i celu przetwarzania lub do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, przechowujemy dane do czasu jej odwołania. Dane z monitoringu przechowujemy przez okres 14 dni.

KLAUZULA INFORMACYJNA PROCES REKRUTACJI Administrator danych: Administratorem danych osobowych jest Administratorem danych osobowych jest Luisa Spagnoli Polska Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000439450, posiadająca numer NIP 5252538753;

Dane kontaktowe Administratora danych osobowych:
– Kontakt email: prawo.rodo@rdservices.com.pl
– we wszystkich sprawach dotyczących danych osobowych
– Adres do korespondencji: 01-302 Warszawa, ul. Połczyńska 104

Dane przetwarzane są w następujących celach, w oparciu o następującą podstawę prawną:
– Dane osobowe w zakresie wymienionym w art. 221 1 Kodeksu pracy, tj.: imię (imiona) i nazwisko, imiona rodziców, data urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji w ramach realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych (podstawa prawna: 221 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. c. Rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „Rozporządzenie”). – Jeżeli wyrazi Pani/Pan na to zgodę Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w zakresie wizerunku (podstawa prawna: 222 § 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przyszłych rekrutacji i/lub rekrutacji na inne stanowisko.

W związku z rekrutacją nie podejmujemy decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które miałyby wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływały. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
– upoważnieni pracownicy Administratora danych osobowych,
– podmioty powiązane z Administratorem danych osobowych w kraju i za granicą,
– podmioty świadczące na rzecz Administratora danych osobowych usługi z zakresu: outsourcingowe, informatyczne, marketingowe, komunikacyjne, analityczne, telefoniczne Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego. Okres przechowywania danych osobowych: Dane osobowe zebrane w celu realizacji procesu rekrutacji pracowników będą przetwarzane przez czas prowadzenia procesu rekrutacji. Następnie dane zostaną zniszczone.

Przysługujące Pani/Panu prawa Przysługują Pani/Panu następujące prawa odnośnie podanych danych osobowych:
– prawo dostępu do danych – prawo żądania sprostowania danych
– prawo żądania usunięcia danych, prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych – prawo do przeniesienia danych
– prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
– prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 221 1 Kodeksu pracy jest dobrowolne, ale konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Podanie innych danych i wyrażenie w/w zgód jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość udziału w rekrutacji ani ocenę kandydata. W razie cofnięcia zgody na wykorzystanie wizerunku dane te zostaną niezwłocznie usunięte.

MANILA GRACE

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Mas 7 Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000438120, posiadająca numer NIP 5272686310.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

W razie pytań proszę skontaktuj się z nami mailowo, pisząc na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl

Skąd mamy Twoje dane?

Przekazałaś/łeś nam swoje dane wypełniając formularz w jednym z naszych sklepów, w celu przesyłania do Ciebie informacji handlowych za pośrednictwem maila lub wiadomości sms lub złożenia reklamacji. Mogliśmy również uzyskać Twoje dane w związku z wystawieniem dla Ciebie faktury za zakupione w naszym sklepie towary. Nasz sklep jest monitorowany, więc twoje dane pozyskujemy również z zapisów monitoringu.

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby utrzymywać z Tobą kontakt, móc przekazywać Ci informacje w formie newsletterów i/lub wiadomości sms, zrealizować zawarte z Tobą umowy sprzedaży, obsłużyć reklamacje dotyczące oferowanych przez nas produktów, wykonać obowiązki wynikające z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i rachunkowych, umożliwić Ci dokonanie płatności za kupione towary, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, ulepszać naszą ofertę. Twoje dane mogą być również przetwarzane w celu ochrony lub dochodzenia roszczeń, jak również w celu zapewnienia rozliczalności z wykonania przez nas obowiązków prawnych. Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży (zawierasz ją z nami w chwili dokonania zakupów w naszym sklepie), a także na podstawie przepisów prawa, np. gdy prawo wymaga od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych – ustawa Ordynacja podatkowa oraz ustawy o rachunkowości. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest także nasz prawnie uzasadniony interes. Obejmuje on udoskonalanie naszej oferty, zapewnienie ich najlepszej jakości naszych towarów i usług oraz informowanie o nich naszych klientów, prowadzenie marketingu bezpośredniego, ochronę lub dochodzenie roszczeń, tworzenie statystyk oraz zapewnienie rozliczalności. Na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu przetwarzamy również dane pozyskane z monitoringu wizyjnego naszego sklepu w celu zapewnienia bezpieczeństwa klientom i pracownikom sklepu, zapobiegania kradzieżom i innym niepożądanym zdarzeniom, które mogą szkodzić klientom i pracownikom sklepu oraz Administratorowi danych. Monitoring służy również ochronie przed próbami oszustwa oraz dochodzeniu roszczeń. Dane z monitoringu przetwarzane są wyłącznie w sklepie i nie są przekazywane ani udostępniane innym osobom, jeżeli takie udostępnienie nie jest niezbędne do realizacji obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze lub do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora. Podstawą przetwarzania danych osobowych może być również twoja zgoda, o która cię pytamy i która wyrażasz poprzez wypełnienie formularza w sklepie. Zgoda jest dobrowolna i zawsze możesz ją cofnąć wysyłając do nas mail na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl Nasi partnerzy, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub Twojej zgody.

Czy musisz nam podawać swoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem ustawowym tylko w zakresie wynikającym z przepisów prawa podatkowego lub rachunkowego, np. gdy wystawiamy dla ciebie fakturę za zakupione towary. Dobrowolnie podajesz nam swoje dane, gdy życzysz sobie abyśmy utrzymywali z tobą kontakt w celu przekazywania informacji o promocjach, nowościach, rabatach.

Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz od nas żądać:
– dostępu do swoich danych osobowych,
– sprostowania danych gdy są nieprawdziwe lub niekompletne,
– ograniczenia przetwarzania,
– usunięcia danych, gdy dane nie są przetwarzane zgodnie z prawem, cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych lub dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania danych, dane należy usunąć w celu wywiązania się z obowiązku prawnego,
– przenoszenia, gdy przetwarzania odbywa się na podstawie zgody lub umowy,
– niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
– cofnięcia zgody w każdym czasie, bez wpływu na wcześniejsze przetwarzanie,
– wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony Twoją szczególną sytuacją lub gdy twoje dane są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego,
– wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim, jeżeli nie mamy ku temu podstawy prawnej.
W związku z przetwarzaniem Twoje dane osobowe mogą być udostępniane lub powierzane następującym podmiotom:
– upoważnionym pracownikom Administratora,
– podmiotom świadczącym usługi outsourcingowe, księgowe, IT oraz utrzymujące infrastrukturę IT dla Administratora,
– podmiotom powiązanym z Administratorem w kraju i za granicą,
– organom publicznym na podstawie wymogów ustawowych.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania zawartej z Tobą umowy sprzedaży, a także – po jej zakończeniu – przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, maksymalnie 7 lat od dnia zakończenia wykonania umowy. Ponadto, przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów podatkowych i rachunkowych przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym miało miejsce zdarzenie finansowe, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane przetwarzane dla celów marketingowych przechowujemy do czasu ustania podstawy prawnej przetwarzania i celu przetwarzania lub do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, przechowujemy dane do czasu jej odwołania. Dane z monitoringu przechowujemy przez okres 14 dni. KLAUZULA INFORMACYJNA PROCES REKRUTACJI Administrator danych: Administratorem danych osobowych jest Administratorem danych osobowych jest Mas 7 Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000438120, posiadająca numer NIP 5272686310
Dane kontaktowe Administratora danych osobowych:
– Kontakt email: prawo.rodo@rdservices.com.pl
– we wszystkich sprawach dotyczących danych osobowych
– Adres do korespondencji: 01-302 Warszawa, ul. Połczyńska 104

Dane przetwarzane są w następujących celach, w oparciu o następującą podstawę prawną:
– Dane osobowe w zakresie wymienionym w art. 221 1 Kodeksu pracy, tj.: imię (imiona) i nazwisko, imiona rodziców, data urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji w ramach realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych (podstawa prawna: 221 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. c. Rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „Rozporządzenie”).
– Jeżeli wyrazi Pani/Pan na to zgodę Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w zakresie wizerunku (podstawa prawna: 222 § 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przyszłych rekrutacji i/lub rekrutacji na inne stanowisko. W związku z rekrutacją nie podejmujemy decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które miałyby wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływały. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być: – upoważnieni pracownicy Administratora danych osobowych, – podmioty powiązane z Administratorem danych osobowych w kraju i za granicą, – podmioty świadczące na rzecz Administratora danych osobowych usługi z zakresu: outsourcingowe, informatyczne, marketingowe, komunikacyjne, analityczne, telefoniczne Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego. Okres przechowywania danych osobowych: Dane osobowe zebrane w celu realizacji procesu rekrutacji pracowników będą przetwarzane przez czas prowadzenia procesu rekrutacji. Następnie dane zostaną zniszczone.

Przysługujące Pani/Panu prawa Przysługują Pani/Panu następujące prawa odnośnie podanych danych osobowych:
– prawo dostępu do danych
– prawo żądania sprostowania danych
– prawo żądania usunięcia danych, prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych
– prawo do przeniesienia danych
– prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
– prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 221 1 Kodeksu pracy jest dobrowolne, ale konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Podanie innych danych i wyrażenie w/w zgód jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość udziału w rekrutacji ani ocenę kandydata. W razie cofnięcia zgody na wykorzystanie wizerunku dane te zostaną niezwłocznie usunięte.

PINKO

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Cris Polska Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000356319, posiadająca numer NIP 5252478838.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

W razie pytań proszę skontaktuj się z nami mailowo, pisząc na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl

Skąd mamy Twoje dane?

Przekazałaś/łeś nam swoje dane wypełniając formularz w jednym z naszych sklepów, w celu przesyłania do Ciebie informacji handlowych za pośrednictwem maila lub wiadomości sms lub złożenia reklamacji. Mogliśmy również uzyskać Twoje dane w związku z wystawieniem dla Ciebie faktury za zakupione w naszym sklepie towary.

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby utrzymywać z Tobą kontakt, móc przekazywać Ci informacje w formie newsletterów i/lub wiadomości sms, zrealizować zawarte z Tobą umowy sprzedaży, obsłużyć reklamacje dotyczące oferowanych przez nas produktów, wykonać obowiązki wynikające z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i rachunkowych, umożliwić Ci dokonanie płatności za kupione towary, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, ulepszać naszą ofertę. Twoje dane mogą być również przetwarzane w celu ochrony lub dochodzenia roszczeń, jak również w celu zapewnienia rozliczalności z wykonania przez nas obowiązków prawnych. Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży (zawierasz ją z nami w chwili dokonania zakupów w naszym sklepie), a także na podstawie przepisów prawa, np. gdy prawo wymaga od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych – ustawa Ordynacja podatkowa oraz ustawy o rachunkowości. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest także nasz prawnie uzasadniony interes. Obejmuje on udoskonalanie naszej oferty, zapewnienie ich najlepszej jakości naszych towarów i usług oraz informowanie o nich naszych klientów, prowadzenie marketingu bezpośredniego, ochronę lub dochodzenie roszczeń, tworzenie statystyk oraz zapewnienie rozliczalności. Podstawą przetwarzania danych osobowych może być również twoja zgoda, o która cię pytamy i która wyrażasz poprzez wypełnienie formularza w sklepie. Zgoda jest dobrowolna i zawsze możesz ją cofnąć wysyłając do nas mail na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl Nasi partnerzy, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub Twojej zgody.

Czy musisz nam podawać swoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem ustawowym tylko w zakresie wynikającym z przepisów prawa podatkowego lub rachunkowego, np. gdy wystawiamy dla ciebie fakturę za zakupione towary. Dobrowolnie podajesz nam swoje dane, gdy życzysz sobie abyśmy utrzymywali z tobą kontakt w celu przekazywania informacji o promocjach, nowościach, rabatach.

Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz od nas żądać:
– dostępu do swoich danych osobowych,
– sprostowania danych gdy są nieprawdziwe lub niekompletne,
– ograniczenia przetwarzania,
– usunięcia danych, gdy dane nie są przetwarzane zgodnie z prawem, cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych lub dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania danych, dane należy usunąć w celu wywiązania się z obowiązku prawnego,
– przenoszenia, gdy przetwarzania odbywa się na podstawie zgody lub umowy,
– niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
– cofnięcia zgody w każdym czasie, bez wpływu na wcześniejsze przetwarzanie,
– wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony Twoją szczególną sytuacją lub gdy twoje dane są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego,
– wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim, jeżeli nie mamy ku temu podstawy prawnej.
W związku z przetwarzaniem Twoje dane osobowe mogą być udostępniane lub powierzane następującym podmiotom:
– upoważnionym pracownikom Administratora,
– podmiotom świadczącym usługi outsourcingowe, księgowe, IT oraz utrzymujące infrastrukturę IT dla Administratora,
– podmiotom powiązanym z Administratorem w kraju i za granicą,
– organom publicznym na podstawie wymogów ustawowych.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania zawartej z Tobą umowy sprzedaży, a także – po jej zakończeniu – przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, maksymalnie 7 lat od dnia zakończenia wykonania umowy. Ponadto, przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów podatkowych i rachunkowych przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym miało miejsce zdarzenie finansowe, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane przetwarzane dla celów marketingowych przechowujemy do czasu ustania podstawy prawnej przetwarzania i celu przetwarzania lub do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, przechowujemy dane do czasu jej odwołania.

MARELLA

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest OWL International Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000032997, posiadająca numer NIP 5252167618.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

W razie pytań proszę skontaktuj się z nami mailowo, pisząc na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl

Skąd mamy Twoje dane?

Przekazałaś/łeś nam swoje dane wypełniając formularz w jednym z naszych sklepów, w celu przesyłania do Ciebie informacji handlowych za pośrednictwem maila lub wiadomości sms lub złożenia reklamacji. Mogliśmy również uzyskać Twoje dane w związku z wystawieniem dla Ciebie faktury za zakupione w naszym sklepie towary. Nasz sklep jest monitorowany, więc twoje dane pozyskujemy również z zapisów monitoringu.

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby utrzymywać z Tobą kontakt, móc przekazywać Ci informacje w formie newsletterów i/lub wiadomości sms, zrealizować zawarte z Tobą umowy sprzedaży, obsłużyć reklamacje dotyczące oferowanych przez nas produktów, wykonać obowiązki wynikające z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i rachunkowych, umożliwić Ci dokonanie płatności za kupione towary, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, ulepszać naszą ofertę. Twoje dane mogą być również przetwarzane w celu ochrony lub dochodzenia roszczeń, jak również w celu zapewnienia rozliczalności z wykonania przez nas obowiązków prawnych. Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży (zawierasz ją z nami w chwili dokonania zakupów w naszym sklepie), a także na podstawie przepisów prawa, np. gdy prawo wymaga od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych – ustawa Ordynacja podatkowa oraz ustawy o rachunkowości. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest także nasz prawnie uzasadniony interes. Obejmuje on udoskonalanie naszej oferty, zapewnienie ich najlepszej jakości naszych towarów i usług oraz informowanie o nich naszych klientów, prowadzenie marketingu bezpośredniego, ochronę lub dochodzenie roszczeń, tworzenie statystyk oraz zapewnienie rozliczalności. Na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu przetwarzamy również dane pozyskane z monitoringu wizyjnego naszego sklepu w celu zapewnienia bezpieczeństwa klientom i pracownikom sklepu, zapobiegania kradzieżom i innym niepożądanym zdarzeniom, które mogą szkodzić klientom i pracownikom sklepu oraz Administratorowi danych. Monitoring służy również ochronie przed próbami oszustwa oraz dochodzeniu roszczeń. Dane z monitoringu przetwarzane są wyłącznie w sklepie i nie są przekazywane ani udostępniane innym osobom, jeżeli takie udostępnienie nie jest niezbędne do realizacji obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze lub do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora. Podstawą przetwarzania danych osobowych może być również twoja zgoda, o która cię pytamy i która wyrażasz poprzez wypełnienie formularza w sklepie. Zgoda jest dobrowolna i zawsze możesz ją cofnąć wysyłając do nas mail na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl Nasi partnerzy, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub Twojej zgody.

Czy musisz nam podawać swoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem ustawowym tylko w zakresie wynikającym z przepisów prawa podatkowego lub rachunkowego, np. gdy wystawiamy dla ciebie fakturę za zakupione towary. Dobrowolnie podajesz nam swoje dane, gdy życzysz sobie abyśmy utrzymywali z tobą kontakt w celu przekazywania informacji o promocjach, nowościach, rabatach.

Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz od nas żądać:
– dostępu do swoich danych osobowych,
– sprostowania danych gdy są nieprawdziwe lub niekompletne,
– ograniczenia przetwarzania,
– usunięcia danych, gdy dane nie są przetwarzane zgodnie z prawem, cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych lub dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania danych, dane należy usunąć w celu wywiązania się z obowiązku prawnego,
– przenoszenia, gdy przetwarzania odbywa się na podstawie zgody lub umowy,
– niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
– cofnięcia zgody w każdym czasie, bez wpływu na wcześniejsze przetwarzanie,
– wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony Twoją szczególną sytuacją lub gdy twoje dane są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego,
– wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim, jeżeli nie mamy ku temu podstawy prawnej.
W związku z przetwarzaniem Twoje dane osobowe mogą być udostępniane lub powierzane następującym podmiotom:
– upoważnionym pracownikom Administratora,
– podmiotom świadczącym usługi outsourcingowe, księgowe, IT oraz utrzymujące infrastrukturę IT dla Administratora,
– podmiotom powiązanym z Administratorem w kraju i za granicą,
– organom publicznym na podstawie wymogów ustawowych.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania zawartej z Tobą umowy sprzedaży, a także – po jej zakończeniu – przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, maksymalnie 7 lat od dnia zakończenia wykonania umowy. Ponadto, przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów podatkowych i rachunkowych przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym miało miejsce zdarzenie finansowe, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane przetwarzane dla celów marketingowych przechowujemy do czasu ustania podstawy prawnej przetwarzania i celu przetwarzania lub do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, przechowujemy dane do czasu jej odwołania. Dane z monitoringu przechowujemy przez okres 14 dni.  

KLAUZULA INFORMACYJNA PROCES REKRUTACJI Administrator danych: OWL International Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000032997, posiadająca numer NIP 5252167618;

Dane kontaktowe Administratora danych osobowych:
– Kontakt email: prawo.rodo@rdservices.com.pl
– we wszystkich sprawach dotyczących danych osobowych
– Adres do korespondencji: 01-302 Warszawa, ul. Połczyńska 104 Dane przetwarzane są w następujących celach, w oparciu o następującą podstawę prawną:
– Dane osobowe w zakresie wymienionym w art. 221 1 Kodeksu pracy, tj.: imię (imiona) i nazwisko, imiona rodziców, data urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji w ramach realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych (podstawa prawna: 221 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. c. Rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „Rozporządzenie”).
– Jeżeli wyrazi Pani/Pan na to zgodę Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w zakresie wizerunku (podstawa prawna: 222 § 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przyszłych rekrutacji i/lub rekrutacji na inne stanowisko. W związku z rekrutacją nie podejmujemy decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które miałyby wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływały. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
– upoważnieni pracownicy Administratora danych osobowych,
– podmioty powiązane z Administratorem danych osobowych w kraju i za granicą,
– podmioty świadczące na rzecz Administratora danych osobowych usługi z zakresu: outsourcingowe, informatyczne, marketingowe, komunikacyjne, analityczne, telefoniczne Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.

Okres przechowywania danych osobowych: Dane osobowe zebrane w celu realizacji procesu rekrutacji pracowników będą przetwarzane przez czas prowadzenia procesu rekrutacji.

Następnie dane zostaną zniszczone. Przysługujące Pani/Panu prawa Przysługują Pani/Panu następujące prawa odnośnie podanych danych osobowych:
– prawo dostępu do danych
– prawo żądania sprostowania danych
– prawo żądania usunięcia danych, prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych
– prawo do przeniesienia danych
– prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
– prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 221 1 Kodeksu pracy jest dobrowolne, ale konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Podanie innych danych i wyrażenie w/w zgód jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość udziału w rekrutacji ani ocenę kandydata. W razie cofnięcia zgody na wykorzystanie wizerunku dane te zostaną niezwłocznie usunięte.

COCCINELLE

KLAUZULA INFORMACYJNA PROCES REKRUTACJI Administrator danych: Administratorem danych osobowych jest R&D Services Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul Połczyńskiej 104, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy pod numerem KRS 0000277570, posiadająca numer NIP 5272540032.

Dane kontaktowe Administratora danych osobowych:
– Kontakt email: prawo.rodo@rdservices.com.pl
– we wszystkich sprawach dotyczących danych osobowych
– Adres do korespondencji: 01-302 Warszawa, ul. Połczyńska 104

Dane przetwarzane są w następujących celach, w oparciu o następującą podstawę prawną:
– Dane osobowe w zakresie wymienionym w art. 221 1 Kodeksu pracy, tj.: imię (imiona) i nazwisko, imiona rodziców, data urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji w ramach realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych (podstawa prawna: 221 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. c. Rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „Rozporządzenie”).
– Jeżeli wyrazi Pani/Pan na to zgodę Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w zakresie wizerunku (podstawa prawna: 222 § 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przyszłych rekrutacji i/lub rekrutacji na inne stanowisko. W związku z rekrutacją nie podejmujemy decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które miałyby wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływały.

Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
– upoważnieni pracownicy Administratora danych osobowych,
– podmioty powiązane z Administratorem danych osobowych w kraju i za granicą,
– podmioty świadczące na rzecz Administratora danych osobowych usługi z zakresu: outsourcingowe, informatyczne, marketingowe, komunikacyjne, analityczne, telefoniczne Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.

Okres przechowywania danych osobowych: Dane osobowe zebrane w celu realizacji procesu rekrutacji pracowników będą przetwarzane przez czas prowadzenia procesu rekrutacji. Następnie dane zostaną zniszczone. Przysługujące Pani/Panu prawa Przysługują Pani/Panu następujące prawa odnośnie podanych danych osobowych:
– prawo dostępu do danych
– prawo żądania sprostowania danych
– prawo żądania usunięcia danych, prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych
– prawo do przeniesienia danych
– prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
– prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 221 1 Kodeksu pracy jest dobrowolne, ale konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Podanie innych danych i wyrażenie w/w zgód jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość udziału w rekrutacji ani ocenę kandydata. W razie cofnięcia zgody na wykorzystanie wizerunku dane te zostaną niezwłocznie usunięte.

ELISABETTA FRANCHI

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych? 

Administratorem danych osobowych jest G. Poland Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000171735, posiadająca numer NIP 5213253880; 

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

W razie pytań proszę skontaktuj się z nami mailowo, pisząc na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl

Skąd mamy Twoje dane?

Przekazałaś/łeś nam swoje dane wypełniając formularz w jednym z naszych sklepów, w celu przesyłania do Ciebie informacji handlowych za pośrednictwem maila lub wiadomości sms lub złożenia reklamacji. Mogliśmy również uzyskać Twoje dane w związku z wystawieniem dla Ciebie faktury za zakupione w naszym sklepie towary. Nasz sklep jest monitorowany, więc twoje dane pozyskujemy również z zapisów monitoringu.

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby utrzymywać z Tobą kontakt, móc przekazywać Ci informacje w formie newsletterów i/lub wiadomości sms, zrealizować zawarte z Tobą umowy sprzedaży, obsłużyć reklamacje dotyczące oferowanych przez nas produktów, wykonać obowiązki wynikające z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i rachunkowych, umożliwić Ci dokonanie płatności za kupione towary, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, ulepszać naszą ofertę. 

Twoje dane mogą być również przetwarzane w celu ochrony lub dochodzenia roszczeń, jak również w celu zapewnienia rozliczalności z wykonania przez nas obowiązków prawnych.


Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy sprzedaży (zawierasz ją z nami w chwili dokonania zakupów w naszym sklepie), a także na podstawie przepisów prawa, np. gdy prawo wymaga od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych – ustawa Ordynacja podatkowa oraz ustawy o rachunkowości.


Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest także nasz prawnie uzasadniony interes. Obejmuje on udoskonalanie naszej oferty, zapewnienie ich najlepszej jakości naszych towarów i usług oraz informowanie o nich naszych klientów, prowadzenie marketingu bezpośredniego, ochronę lub dochodzenie roszczeń, tworzenie statystyk oraz zapewnienie rozliczalności. 


Na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu przetwarzamy również dane pozyskane z monitoringu wizyjnego naszego sklepu w celu zapewnienia bezpieczeństwa klientom i pracownikom sklepu, zapobiegania kradzieżom i innym niepożądanym zdarzeniom, które mogą szkodzić klientom i pracownikom sklepu oraz Administratorowi danych. Monitoring służy również ochronie przed próbami oszustwa oraz dochodzeniu roszczeń. Dane z monitoringu przetwarzane są wyłącznie w sklepie i nie są przekazywane ani udostępniane innym osobom, jeżeli takie udostępnienie nie jest niezbędne do realizacji obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze lub do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.


Podstawą przetwarzania danych osobowych może być również twoja zgoda, o która cię pytamy i która wyrażasz poprzez wypełnienie formularza w sklepie. Zgoda jest dobrowolna i zawsze możesz ją cofnąć wysyłając do nas mail na adres prawo.rodo@rdservices.com.pl Nasi partnerzy, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub Twojej zgody.

Czy musisz nam podawać swoje dane osobowe?


Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymogiem ustawowym tylko w zakresie wynikającym z przepisów prawa podatkowego lub rachunkowego, np. gdy wystawiamy dla ciebie fakturę za zakupione towary. Dobrowolnie podajesz nam swoje dane, gdy życzysz sobie abyśmy utrzymywali z tobą kontakt w celu przekazywania informacji o promocjach, nowościach, rabatach.


Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?


Możesz od nas żądać: 
– dostępu do swoich danych osobowych, 
– sprostowania danych gdy są nieprawdziwe lub niekompletne, 
– ograniczenia przetwarzania, 
– usunięcia danych, gdy dane nie są przetwarzane zgodnie z prawem, cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych lub dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane, zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania danych, dane należy usunąć w celu wywiązania się z obowiązku prawnego,
– przenoszenia, gdy przetwarzania odbywa się na podstawie zgody lub umowy,
– niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, 
– cofnięcia zgody w każdym czasie, bez wpływu na wcześniejsze przetwarzanie,
– wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony Twoją szczególną sytuacją lub gdy twoje dane są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego,
– wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim, jeżeli nie mamy ku temu podstawy prawnej. W związku z przetwarzaniem Twoje dane osobowe mogą być udostępniane lub powierzane następującym podmiotom: 
– upoważnionym pracownikom Administratora,
– podmiotom świadczącym usługi outsourcingowe, księgowe, IT oraz utrzymujące infrastrukturę IT dla Administratora,
– podmiotom powiązanym z Administratorem w kraju i za granicą,
– organom publicznym na podstawie wymogów ustawowych.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Przechowujemy Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania zawartej z Tobą umowy sprzedaży, a także – po jej zakończeniu – przez czas, w jakim możliwe jest dochodzenie roszczeń w związku z wykonywaniem umowy, maksymalnie 7 lat od dnia zakończenia wykonania umowy. Ponadto, przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów podatkowych i rachunkowych przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym miało miejsce zdarzenie finansowe, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Dane przetwarzane dla celów marketingowych przechowujemy do czasu ustania podstawy prawnej przetwarzania i celu przetwarzania lub do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, przechowujemy dane do czasu jej odwołania. Dane z monitoringu przechowujemy przez okres 14 dni.

KLAUZULA INFORMACYJNA PROCES REKRUTACJI

Administrator danych: Administratorem danych osobowych jest G. Poland Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, 01-302, ul. Połczyńska 104, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod numerem KRS 0000171735, posiadająca numer NIP 5213253880;
Dane kontaktowe Administratora danych osobowych:
– Kontakt email: prawo.rodo@rdservices.com.pl – we wszystkich sprawach dotyczących danych osobowych
– Adres do korespondencji: 01-302 Warszawa, ul. Połczyńska 104

Dane przetwarzane są w następujących celach, w oparciu o następującą podstawę prawną:
– Dane osobowe w zakresie wymienionym w art. 221 1 Kodeksu pracy, tj.: imię (imiona) i nazwisko, imiona rodziców, data urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, będą przetwarzane w celu realizacji procesu rekrutacji w ramach realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych (podstawa prawna: 221 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. c. Rozporządzenia z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „Rozporządzenie”). 
– Jeżeli wyrazi Pani/Pan na to zgodę Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane także w zakresie wizerunku (podstawa prawna: 222 § 1 kodeksu pracy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przyszłych rekrutacji i/lub rekrutacji na inne stanowisko. W związku z rekrutacją nie podejmujemy decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które miałyby wobec Pani/Pana skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Panią/Pana wpływały.

Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
– upoważnieni pracownicy Administratora danych osobowych,
– podmioty powiązane z Administratorem danych osobowych w kraju i za granicą,
– podmioty świadczące na rzecz Administratora danych osobowych usługi z zakresu: outsourcingowe, informatyczne, marketingowe, komunikacyjne, analityczne, telefoniczne Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego. 
Okres przechowywania danych osobowych:
Dane osobowe zebrane w celu realizacji procesu rekrutacji pracowników będą przetwarzane przez czas prowadzenia procesu rekrutacji. Następnie dane zostaną zniszczone.

Przysługujące Pani/Panu prawa

Przysługują Pani/Panu następujące prawa odnośnie podanych danych osobowych:
– prawo dostępu do danych
– prawo żądania sprostowania danych
– prawo żądania usunięcia danych, prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych 
– prawo do przeniesienia danych 
– prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem
– prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych
– prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 221 1 Kodeksu pracy jest dobrowolne, ale konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Podanie innych danych i wyrażenie w/w zgód jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość udziału w rekrutacji ani ocenę kandydata. W razie cofnięcia zgody na wykorzystanie wizerunku dane te zostaną niezwłocznie usunięte.